ITÜKi on koondunud erinevatest infotehnoloogia teaduskonna erialadest väga mitmekülgne abivalmis seltskond, kes aitavad tudengite sõnadel pääseda võimule ning  muredele leida lahendusi.

ITÜK - IT-teaduskonna üliõpilaskogu

Tehnikaülikoolis on justkui kahte eri tüüpi üliõpilasesindusi - on suur üliõpilasesindus, kes koordineerib üleüldist tudengielu ning üliõpilaskogud, mis annavad teaduskonna tasandil tudengitele hääle. Eelkõige tegelebki ITÜK ehk IT-teaduskonna üliõpilaskogu tudengite esindamise, hariduse edendamise ning meelelahutusega.

Gert Jervan. IT-ametite päev 2019

ITÜKI üheks eesmärgiks on edendada haridust pakkudes erialaseid õppimisvõimalusi workshoppide, seminaride  ning koosõppimiste näol. Meie üritused pakuvad loengutele mõnusat vaheldust, kuid samas võimaldavad avardada silmaringi ning lähenevad erialadele pisut praktilisema nurga alt.

IT-ametite päev 2019. Ago Lubergi ettekanne 

ITÜK korraldab ka üritusi, mis lähtuvad  tudengite erialaspetsiifilistest õpiväljunditest, mis võimaldavad luua paremat ettekujutust karjäärivõimalustest tööturul, kus saaks omandatud haridust rakendada. Näiteks korraldab ITÜK igal sügisel Mektory ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuses IT-ametite päeva, kuhu tulevad erinevaid IT-alaseid töökohti tutvustama mitmed tuntud Eesti ettevõtted. Samuti võimaldavad tudengitel oma tulevaste tööandjatega esmaseid sidemeid luua ka ITÜKi siiani suurim regulaarne üritus Praktikakohvik ning firmakülastused. Üheks väljasõiduks on näiteks Ülemiste City külastus, kus mitmed linnakus töötavad IT-firmad tudengitele oma kontori uksed avavad ning karjäärivõimalusi esitlevad.

Lisaks hariduslikele tegemistele korraldab ITÜK ka mitmeid meelelahutuslikke sündmuseid, kus saab peal lasta õppetööst puhata ning tutvuda uute huvitavate inimestega. Headeks näideteks on Tudengibaar, IT-teaduskonna sügispidu, teaduskondade vaheline jõulupidu ning lõbus meeskondadevaheline 7-võistlus Don’t Do It. Don’t Do It on väga hea üritus, kus oma kursakaaslastega osaleda ning üksteisega õppetööväliselt lähemalt tuttavaks saada. Samuti võimaldab ITÜK ka uutel liikmetel soovi korral abistada olemasolevate ürituste korraldamisel  või välja pakkuda uusi ideid ning neid ellu viies saada kogemusi ürituste  organisatoorsest poolest.

Don't do IT meeskond kaarti vaatamas, 2019 sügis

Kuid kõige olulisem on siiski see, et ITÜK on kui suur pere, kuhu äsja kodupesast välja lennanud tudengid oma rõõmude ja muredega pöörduda saavad. ITÜKi üheks suurimaks sooviks on muuta õppimiskeskkonda stressivabamaks, sest IT-teaduskonnas on mitmeid õppeaineid, mis tunduvad sageli hirmutavad ning rasked, eriti esmakursuslastele. ITÜKi on aga koondunud mitmekülgne seltskond, kes on eelnevalt need takistused ületanud ning on valmis sellel konarlikul teekonnal aitama  rõõmuga ka teisi.

ITÜKiga liitudes on võimalus valida endale värvikate iseloomustuste seast kaastudengist mentor, kes annab nõuandeid ning aitab tekkivaid probleeme lahendada. Mentor on uuele liikmele kui lapsevanemast tugisammas, kelle najale värske tudeng  ülikooli (või eraeluliste):) katsumuste keskis toetuda saab ning selle teekonna lihtsamaks  ning valutumaks muudab.

Kõik, kes Starshipi külastuse lõpuks pildile jäid. Tegelikult neid oli rohkem! 2019 oktoober

Tasub meelde jätta, et ei ole mõistlik oma muredes üksi jääda ega nende pärast piinlikkust tunda, sest küsija suu pihta ei lööda ning suure tõenäosusega leidub ITÜKis veel mõni kaastudeng, kes on eelnevalt sarnaste probleemidega kokku puutunud ning oskab väärt nõuandeid pakkuda.

ITÜK ootab oma armsasse tudengiperre meelsasti uusi aktiivseid liikmeid, kellega koos ülikooli keerdkäike läbida, üritusi korraldada ning lõbusasti koos aega veeta, seega https://liitu.ituk.ee/ või lisaküsimuste korral  kontakt@ituk.ee

- Mark Matteus Murru