Oktoobrikuu üldkoosolekul, nagu on kombeks, toimusid ITÜKi uue juhatuse valimised. Oma mandaadi lõpetavad novembri jooksul meelelahutusvaldkonna juht Taavi Ansper ning haridusvaldkonna juht Helena Väinmaa. Lisaks lisandub juhatusse ka kauaoodatud turundusvaldkonna juht.

Photo by Andrew Small on Unsplash

Mida lühemaks muutuvad päevad, seda tegusamaks muutub ITÜKi siseelu ning seda rohkem tulevad tagasi aktiivliikmed, kes varasügise ajal kadunud on. Nende hulgast leidis ITÜK endale haridusvaldkonna juhi: Lars Asi on II kursuse adminnitudeng, kes juba rebasena ITÜKis silma paistis. Veel korraldab ta sel sügisel teist ja viimast korda Geeks on Wheels projekti, kus käiakse väiksemates maakoolides lahedaid IT-vidinaid tutvustamas ning töötube läbi viimas.

Kevadine Geeks on Wheels. foto: GOW Facebook. Autod: Nissan! #särtsuauto

Andres Eelma ja Artjom Sarapov olid aga juhatusse saamiseni mõlemad noorliikmed. Uus meelelahutusvaldkonna juht Andres on küll II aasta informaatika tudeng, kuid ITÜKis ta eelmisel aastal ei olnud; Artjom on arenduse rebane, kes juba kaua frondi vastu huvi tundnud on ning tal on ka parajalt kätt disaini pihta.

Uute aseesimeeste esimesed muljed ja plaanid

Talve lähenemine ning pimenemine meie uusi juhatuse liikmeid ei morjenda; nende positiivsus ja värske mõttelaad toob kõigile vanadelegi uue innu sisse. Eks nii ta lähebki - uus õppeaasta, uued tuuled, uued mõtted.

Kuidas sinu jaoks valimised välja nägid?

Andres Eelma:

Valimise protsess oli pingelisem kui ma ootasin. Alguses, kui ette läksin, võttis ikka hääle ja jala värisema, aga harjus suhteliselt ruttu ees olemisega ära.
Väga jube oli ka häälte lugemise aeg. Uskusin, et ikka saan valituks, aga selline väike kahtlus oli, niiet väga närvesööv.
See poiss on Andres Eelma. 

Ka Artjom ei kartnud öelda, et ta valimiste ajal veidi närvis oli. Koos on Andres ja Artjom aga juba palju asju plaaninud:

Tahaksin lisaks sellistele "tavaliste" üritustele lisaks ka midagi teistsugust teha. Eile Artjomiga juba natuke rääkisime, mida teha võiks, aga enne peaks endale selgeks tegema, milliseid üritusi kõiki tehtud juba on ja millistel üritustel inimesed ka reaalselt huvi pakuvad. - Andres

Artjom aga oma valdkonnale vastavalt on entusiastlik peamiselt turundus- ja disainivaldkonnas:

Tahaks panna rohkem rõhku disaini peale, sest see pole miski muu, kui bränd, mis peegeldab korporatsiooni kultuuri ja selle põhitegevust. Enne mind on tehtud suur töö, ning plaanis on jätkata seda, kujundades ITÜKi kui tõsist kogukonda.
Selline viis võiks tuua uusi partnereid ja avada koostööd uute suurfirmadega. - Artjom

Aga mis kõige rohkem ootusärevust tekitab?

Kõige rohkem ootan ja pakub mulle elevust ilmselt ürituste planeerimine ja inimeste leidmine ürituste juhiks, kellel endal sama suur isu nende üritustega tegeleda. Muidugi ka uute ürituste välja mõtlemine, osade ürituste enda poolne juhtimine ja üleüldse tahaks pulli teha. - Andres

Projektijuhtide otsimine.... meie kõigi lemmik. Plusspunktid entusiasmi eest.

Ja see on Artjom! 

Mis uue ameti juures kõige rohkem elevust pakub?

Iseenesest olen inimene, kellele meeldib teha asju praktika peal. Mina usun, et inimene õpib kõige rohkem ebamugavasse olukorda sattudes. ITÜK pakub palju võimalusi oma oskuste proovilepanekuks. Päris kohe pärast liitumist anti mulle kolme päevaga ära teha üsna suur disainiprojekt; ma täiega nautisin seda protsessi. Unetud ööd ja s—ks palju kohvi - siukse drive'i sain...
See on kõige parem viis õppida midagi uut.
Peale selle olin väga üllatanud, kui toredad inimesed on ITÜKis. Kõik on väga huvitavad, sõbralikud ja on tunda hindamatut toetust. See kuidas inimesed aitavad üksteist, sellise meeskonnaga pole midagi karta. Tänapäeval see on väga haruldane värk. Väga rets :D - Artjom
Ja see on Lars. 

Tuult tiibadesse uuele juhatusele, aga vanad, ärme jää võõraks. Süda!