Ehkki kevadsemester oli kõigi jaoks eriliselt stressirohke, said pärast väikest viivitust ka ITÜKi uued juhatuse liikmed valitud. Valimine toimus eriolukorra tõttu veidi hiljem, kui tavaliselt - juunikuus; kuid vaatamata ülemaailmsele pandeemiale, koolistressile ja isegi rekordpalavale suvele, on meil au tutvustada ITÜKi juhatuse uusi liikmeid.

Värskelt valitud Triin Sarapuu, juhiabi Mari-Lotta Moldau, finantsvaldkonna juht Regina Johanson ja HR-valdkonna juht Maarja Hoop vastasid paarile end tutvustavale küsimusele.

Eriolukorra tõttu tundis esinaine Triin puudust kõige rohkem ITÜKi ruumidest.

Nagu pea kõigile ITÜKi liikmetele, on ka uue esinaise jaoks ITÜKi ruumides aja veetmine organisatsiooni kuulumise suur osa: on see siis IT-majas või Kolledžis, kodune tunne ja lõbusad vahetunnid on osa ITÜKis olemisest.

Tundsin muuhulgas tegelikult väga puudust ITÜKi ruumidest. Enne eriolukorda ei osanudki ma hinnata, kui super kohad need on õppimiseks ja sõpradega trehvamiseks. Eriolukorra lõppedes oli tore tagasi tulla ja jälle meie ruumides tööd teha. Ning leida külmkappidest seal paar kuud seisnud piima. - Triin koroona tõttu paariks kuuks seisma jäänud elust
Triin Sarapuu

Liitusid ITÜKiga möödunud õppeaasta sügisel, nüüd oled omadega jõudnud juhatusse. Mis on siiani kõige meeldejäävam asi ITÜKiga seoses?
Kõige meeldejäävamaks kogemuseks siiani on kindlasti ITÜKi selle aasta suvepäevad, mis mul ilmselt veel pikka aega eredalt meeles on. Tunnen kaasa inimestele, kes sellest osa ei saanud, sest minu jaoks oli see uskumatult lahe sündmus ja kahju oli lahkuda.

Miks peaks keegi ITÜKiga liituma?
Ägedad projektid, veel ägedamad inimesed, võimalus oma ülikooliaastatega õppimise kõrvalt midagi lahedat ära teha ja tasuta söök, mida saab vahel liigagi tihti.

Sind valiti juhatusse juunikuu üldkoosolekul. Mis on Sinu vastutusala, mida Sa kõige enam oma kaaslastelt ootad ja mida Sa plaanid selle aasta jooksul juhatuses olles ära teha?
Esinaisena on minu ülesandeks juhatust töös hoida ja kontrollida, et igas valdkonnas saaksid vajalikud asjad tehtud. Ja kui ei saa, siis pean mina tegema. Oma kaaslastelt ootangi kõige rohkem seda, et sellist olukorda ei tekiks - olen valmis oma aseesimehi igal moel abistama, aga oma ülesandeid peavad nad lõppude lõpuks ikkagi ise täitma.
Juhatuses veedetud aja jooksul tahan ka ise täita oma ülesandeid nagu kord ja kohus, panustada ITÜKi seniste traditsioonide elushoidmisse ning miks mitte ka uute loomisse. Minu jaoks on oluline, et ametiaja lõppedes jääks minust maha jätkusuutlik organisatsioon, mis on kasvõi natukenegi parem kui see oli enne mind.

Tuult tiibadesse Triinule ja tugevat kätt kriisiajal ÜKi juhtimisel!

Juhiabi Mari-Lotta Moldau sai kiiresti inimestega tuttavaks ja tundis ennast kohe ITÜKikana.

Triinu paremal käel hakkab ITÜKi üleval hoidma Mari-Lotta Moldau, kes liitus ITÜKiga kevade alguses.

Kõige rohkem ITÜKi juures meeldis oli see, et kõik uued liikmed kaasati kiiresti organisatsiooni tegevusse, pakuti korraldada siseüritusi ja kutsuti muude ürituste ettevalmistusele appi.
-Mari-Lotta

Miks peaks keegi ITÜKiga liituma?
ITÜKiga peaks liituma igaüks, kes soovib ülikoolist võtta maksiumi, ITÜK pakub kõigile liikmetele võimalusi edasi areneda nii erialaliselt, kui ka sotsiaalselt. ITÜK on täis toredaid inimesi, kes on alati abivalmid ning kellele saab igal ajal loota.

Mari-Lotta Moldau

Sa oled juhatuses juhiabi. Mida kõige enam ootad aastalt ja oma kaaslastelt? Mida plaanid juhatusega nii tihedalt seotud olles ära teha?
Oma kaaslastelt ootan kõige enam head koostööd ning palju häid ideid ITÜKi täiustamiseks. Peamiseks eesmärgiks sellel aastal on meil kõigil anda endast parim, et edendada ITÜKi ning leida uusi lahendusi praegustele puudustele.

Mis pandeemia kõige hullem osa oli?
Kõige enam tundsin puudust inimestest, võimalus kokku saada oma sõprade ja sugulastega avanes alles juunis, kuid olin sellegi poolest väga õnnelik nähes inimesi keda tavaliselt näeksin vähemalt kord nädalas.

"Vahva on näha, kuidas ürituse päeval saab kõik teoks, mille kallal olete tiimi liikmetega töötanud." - finantsvaldkonna juht Regina

Regina Johanson 

Sind valiti majandusvaldkonna juhiks juunis. Mis on Sinu vastutusala, mida sa kõige enam kaaslastelt ootad ning mida plaanid aasta jooksul juhatuses ära teha?
Minu vastutusalaks on finants ehk hoian silma peal ITÜKi varal. Juhatuse liikmetelt ootan eelkõige sujuvat koostööd ja suhtlust, et keegi ei peaks üksi oma toimetustega nokitsema, kui on vähegi abi vaja. Mandaadi jooksul sooviksin sisse viia mõningad muudatused ITÜKi korraldussüsteemis, nt alustades mentoriprogrammiga.

Miks peaks keegi ITÜKiga liituma?
ITÜKiga liitumine on kihvt kogemus. See on võimalus ennast proovile panna, saada kogemust erinevates valdkondades ning leida tutvusi, kes hiljem võivad pakkuda sulle töökohta, millest unistad.

Ülemaailmse pandeemia tõttu jäi elu justkui paariks kuuks seisma. Millest kõige enam puudust tundsid ning mida eriolukorra lõppedes tegid?
Kõige enam tundsin puudust lähedastega koosviibimistest. Eriolukorra lõppedes läksin koos sõpradega rannavollet mängima ehk hakkasin normaalsemalt suve nautima.

HR Maarja Hoop oma esimesest projektist: "Väga tore oli lõpuks näha, kuidas üritus välja kukkus"

Kõige meeldejäävam asi ITÜKiga seoses siiani oli kindlasti ITÜKi suvepäevad. Tegemist oli esimese nö minu korraldatud  suurüritusega, mille juures pidin muretsema inimeste kohaletoimetamise, majutuse, toitlustuse, meelelahutuse ja õpetliku programmi pärast. Väga tore oli lõpuks näha, kuidas üritus välja kukkus. Minu õnneks paistis kõik ITÜKi liikmetele ka päriselt meeldivalt. Kindlasti oli üritus väga kasulik kogemus ning hea algus tööle juhatuses. -Maarja

Inimestega tegelemine ei ole igaühe jaoks, eriti siis, kui inimesi peaaegu ei näegi. Maarja on aga entusiastlik ning ootab ITÜKi liikmetelt eelkõige entusiastlikku osavõttu ning rohkeilt ägedaid siseüritusi.

Miks peaks keegi ITÜKiga liituma?
Mina ise teadsin, et soovin ülikooli ajal olla mingi organisatsiooni liige. ITÜKi valisin, sest see tundus kõige kasulikum ka tuleviku mõttes. Lootsin siit saada harivaid kogemusi, mida on ilus CV-sse panna, ning kontakte firmadega tulevase töö/praktika jaoks. Nüüd, kui olen ITÜKis juba aasta tegev olnud, olen aru saanud, et liitumiseks on põhjuseid veel mitmeid. Näiteks ITÜKist saab veel lahedad sõbrad, kes on piisavalt targad, et kodutööga aidata. Väga põnevaid ja harivaid koolitusi, mis aitavad õppetööle kaasa. Lisaks veel terve posu meelelahutuslikke üritusi, mis muudavad ülikooliaja meeldejäävaks. Väga oluline minu jaoks on veel külmkapp ja mikrolaineahi, nii saan kodust maitsva õhtusöögi järgmine päev kooli kaasa võtta ja lõunal soojaks teha- säästan raha, toitu ja aega. Kindlasti jäi ka mõni oluline punkt mainimata. Kokkuvõtvalt- ITÜKis on lahe.

Maarja Hoop

HR-iks valiti Sind juunikuu üldkoosolekul. Mis on Sinu vastutusala, mida Sa kõige enam oma kaaslastelt ootad ja mida plaanid selle aasta jooksul ära teha?
Mina tegelen ITÜKis personalivaldkonnaga, seega minu vastutada on kõik mis toimub liikmetega, see tähendab kõiki siseüritusi, liikmete motiveerimist ja ka näiteks ukseõiguste korrashoidmist. ITÜKi liikmetelt ootan eelõige entusiasmi ja võimalikult kõrget üritustest osavõttu, nii on ka endal toredam asju korraldada. Selle aasta jooksul tahaksin ITÜKis korraldada veelgi rohkem toredaid siseüritusi, mis aitaksid kõiki liikmeid lähedasemaks muuta ja koolimuredelt mõtted mujale viia.

Lõpetuseks triviaalsem küsimus. Üleilmse pandeemia tõttu jäi elu paariks kuuks seisma. Millest Sina kõige enam puudus tundsid ja mida tegid siis, kui eriolukord ära lõppes?
Kõige enam tundsin puudust igasugustest üritustest ja meelelahutuslikest võimalustest. Otseselt mind koduõpe ei häirinud, kuid oleks ikka tahtnud päeva lõpus midagi teha, näiteks mingile ITÜKi üritusele, kinno või kasvõi kaubanduskeskuse peale jalutama minna. Pandeemia kestva mõju tõttu on ka reisimine pea võimatu. Sellest hakkan ka vaikselt väga puudust tundma. Olen harjunud mõned korrad aastas reisima, kui praegu ei saa ebakindla olukorra tõttu isegi järgmisse aastasse reise planeerida.

Terve juhatuse koosseis 2020 suvel

2020. aasta sügisel on juhatuse liikmed (vasakult paremale, alla) Maarja Hoop, Mari-Lotta Moldau, Regina Johanson, Artjom Sarapov, Andres Eelma, Lars Asi ja Triin Sarapuu. Motivatsiooni ja entusiasmi tervele juhatusele!

Poistest saab lugeda siit.